21 de febrer 2008

Fem sabó: escrits de l'alumnat

Elaboració del sabó

El divendres 15 vam fer l’elaboració del sabó.
Primer vam barrejar sal sosa i aigua. Després vam afegir-hi oli de fregir i vam estar una mitja hora remenant (també vam posar-hi una mica de sabó de marsella concentrat, de compra, per donar una mica més d’olor) fins que es va barrejar tot i es va espesir. Després quan tots ho vam tenir cuallat ho vam posar tot al mateix recipient i ho vam deixar assecar fins dilluns. El mateix dilluns ja vam poder tallar el sabó en porcions i ens en vam quedar algunes i d’altres les vam repartir pel centre.

Arnau Felip

AO IES La Serra


Elaboració del sabó de casa

El divendres día 15 de febrer del 2008 vam anar al laboratori amb el Jordi i ens va ensenyar a fer el sabó de casa. El que hem fet servirá per rentar la roba.

Per fer el sabo hem tingut d’utilitzar: sal sosa, oli de fregir, aigua, detergent, una galleda i una espàtula.

Es tenia de remenar una mitja hora fins que la gota no es mogués de lloc (fins que quan hi tires una gota de la barreja aquesta no s’enfonsa i queda marcada a la superfície de la barreja).

Després ho vam ficar dintre d’una plata d’acer inoxidable i ho vam deixar assecar fins el dilluns.

Va ser una mica cansat però em va agradar, vam estar dos hores per fer-lo.

Cristina Egea

AO IES La Serra


El procés del sabó


Els de l’aula oberta van començar a fer el sabo amb el Jordi Vallés. Les coses que necessitàvem eren les seguents: 9 galledes petites, 9 espàtules, sosa, oli de fregir, aigua mineral i sabó per rentar roba. Per fer que surti el sabó hem hagut de remenar mitja hora. Després hem tret el sabo de totes les galledes dels alumnes i hem ficat la barreja en una safata i hem deixat que s’eixugui. Després el dilluns a primera hora vam anar a mirar com era. I era bé i molt dur. La meva conclusió és que el sabó ha sortit molt bé i està bé per rentar coses.

Razvan simionescu

AO IES La Serra


Fem sabó

A l’institut vam fer sabó amb oli de rebuig. Primer vam posar sal sosa en una galleda i després hi vam posar aigua i ens vam posar a remenar en un lloc ventilat per no respirar els vapor que treia. Quan es va disoldre, vam ficar-hi l’oli i vam començar a remenar molta estona fins que la gota no s’enfonsés. Avui dilluns ho hem anat a mirar i estava dur. L’hem tallat i l’hem repartit.

Aitor Fadrique

AO IES La Serra